Trening roditeljksih vestina nis

Trening roditeljksih vestina nis .  Bilo da se radi o napadima besa, uzvraćanju ili ignorisanju uputstava, problemi ponašanja dece mogu biti teški za celu porodicu

Trening roditeljskih veština

Bilo da se radi o napadima besa, uzvraćanju ili ignorisanju uputstava, problemi ponašanja dece mogu biti teški za celu porodicu. Sukob između roditelja i dece stresira sve i može biti pravi izazov u pogledu toga  kako ga zaustaviti.

U našem centru imao različite programe obuke za roditelje. U ovim programima roditelji uče veštine kako da efikasno reaguju na ponašanje dece i održavaju mir kod kuće. Većina programa se fokusira na korišćenje pohvala za podsticanje dobrog ponašanja i doslednih posledica kada se deca loše ponašaju. Različiti programi se fokusiraju na decu različitog uzrasta i koriste različite stilove nastave.

Jedan uobičajeni program za roditelje mlađe dece je terapija interakcije između roditelja i deteta. U sklopu ovog modaliteta, terapeut radi sa roditeljem i detetom zajedno i obučava roditelja da koristi pohvale i efektivne posledice. Preporučuje se kada roditelj i dete moraju da izgrade pozitivniju vezu.

Roditeljski menadžment je modalitet treninga za roditelje dece do 12 godina i pomaže roditeljima da nauče  veštine za upravljanje ponašanjem. Često se preporučuje kada roditelj i dete već imaju pozitivnije interakcije, ali ponašanje deteta predstavlja trenutni problem. U ovom modalitetu, roditelji obično igraju uloge sa terapeutom, a zatim vežbaju sa detetom kod kuće.

Neverovatne godine je modalitet koji nudi sličnu obuku malim grupama roditelja. Trening bihevioralnih i emocionalnih veština  takođe koristi grupni format, ali je to jednodnevni intenzivan program.

Program pozitivnog roditeljstva  je opštiji program koji se može koristiti za bilo koju starosnu grupu. Može se prilagoditi za veće izazove u ponašanju. U sklopu ovog programa, neke sesije su samo za roditelja, a neke uključuju i dete.

Prkosni tinejdžer je program koji počinje podučavanjem roditela veštinama komunikacije, a zatim uključuje tinejdžera u kasnijim sesijama. Cilj je pomoći porodici da nauči da zajedno rešava probleme.

OSNOVI PROGRAMA OBUKE ZA RODITELJE

Ono što je zajedničko svim programima je da uče roditelje kako da efikasnije koriste pohvalu ili pozitivno potkrepljenje da podstaknu ponašanja koja žele da podstaknu. I uče roditelje kako da primene dosledne posledice kada se deca ne pridržavaju dogovorenih pravila. Rezultat je da deca uče da moduliraju svoje ponašanje kako bi ispunila očekivanja i uživaju u mnogo pozitivnijoj interakciji sa svojim roditeljima. Programi se razlikuju u tome kako se instrukcije izvode, kako roditelji praktikuju veštine koje uče i tempo kojim se od njih očekuje da savladaju ove nove veštine. Programi obuhvataju 10 ili više sesija i ciljaju na različite starosne grupe dece.

PROGRAMSKI MODALITETI:

– Terapija interakcije roditelja i deteta

– Roditeljski menadžment

– Prkosni tinejdžer

– Program pozitivnog roditeljstva

– Neverovatne godine

– Obuka bihevioralnih i emocionalnih veština

RADNO VREME

Pon – Pet 10:00 – 20:00
Sub Po zakazivanju
Ned Po zakazivanju

Lokacija

Trening roditeljksih vestina nis

Zakažite termin

Centar DAP – Siguran prostor za vaš unutarnji rast i emocionalno blagostanje

Trening roditeljksih vestina nis

Trening roditeljksih vestina nis . Bilo da se radi o napadima besa, uzvraćanju ili ignorisanju uputstava, problemi ponašanja dece mogu biti teški za celu porodicu