Psiholog pomoc terapija Nis

Psiholog pomoc terapija Nis  . Stručnjak za mentalno zdravlje koji pomaže ljudima da nauče zdrave načine rešavanja problema kao i da se uspešno nose sa raznim izazovima.

Psiholog

Ko je psiholog

Psiholog je stručnjak za mentalno zdravlje koji pomaže ljudima da nauče zdrave načine rešavanja problema kao i da se uspešno nose sa raznim izazovima. Oni mogu pomoći ljudima koji žive sa specifičnim stanjima, kao što su depresija ili anksioznost, ili onima koji prolaze kroz težak period u životu, kao što je tugovanje zbog gubitka voljene osobe.

Psiholozi prolaze kroz godine obrazovanja i obuke kako bi bili u stanju da pruže niz usluga iz oblasti mentalnog zdravlja.

Šta psiholog radi

Psiholozi proučavaju i pomažu u lečenju kognitivnih, emocionalnih i društvenih sfera kao i ponašanja ljudi. Jedan od njihovih glavnih ciljeva je da procene i razumeju misli, emocije i ponašanja svojih klijenata. To rade na sldeći način:

 • Identifikovanje obrazaca ponašanja i emocionalnosti
 • Dijagnostikovanje poremećaja
 • Pravljenje preporuka
 • Izrada odgovarajućih planova lečenja

Psiholozi mogu da rade sa klijentima u privatnoj praksi ili u drugim okruženjima, kao što su škole, bolnice, zdravstveni centri u zajednici, zatvori, domovi za stare ili rehabilitacioni centri. Oni takođe mogu da istražuju i sprovode studije u svojoj oblasti.

Psiholozi leče probleme mentalnog zdravlja pružanjem savetovanja i psihoterapije, što je takođe poznato kao terapija razgovorom. Međutim, neki se fokusiraju samo na istraživanje ili nastavu i ne rade sa pacijentima. Za razliku od psihijatara, psiholozi nisu lekari. To znači da u većini država ne mogu pisati recepte ili obavljati medicinske procedure.

Kada bi trebalo da posetim psihologa

Postoji nekoliko razloga zbog kojih biste mogli da se konsultujete sa psihologom. Trebalo bi da se obratite ako se bilo koji od sledećih znakova odnose na vas:

 • Imate misli, emocije ili ponašanja koja vam se čine kao da su van vaše kontrole i negativno utiču na vaše odnose, posao ili opšti osećaj blagostanja.
 • Borite se sa životnim problemima, kao što su bolest, smrt voljene osobe, razvod ili problemi na poslu.
 • Vaša upotreba droga ili alkohola ometa vaše zdravlje, emocije, odnose ili odgovornosti.
 • Potrebna vam je nepristrasna i brižna osoba koja će vam pomoći da sredite svoje emocije.
 • Osećate se beznadežno do te mere da vam život više ne izgleda vredan življenja.

Šta očekivati od psihologa

Različiti profesionalci imaju svoj način prakse i interakcije sa klijentima, ali generalno, možete očekivati od psihologa da postavljaju pitanja.

Kada prvi put stignete, vaš psiholog će vam verovatno postaviti nekoliko pitanja, kao što su:

 • Šta vas danas dovodi ovde?
 • Koja je vaša lična istorija?
 • Kada je vaš problem počeo?
 • Šta čini vaš problem boljim ili gorim?
 • Kakav je vaš odnos sa alkoholom i drogom?

Odgovaranje na ova pitanja pomaže vašem psihologu da prikupi informacije, a možda će biti potrebno više od jedne sesije da biste dobili celu sliku.

Zatim vaš psiholog će možda predložiti da uradite jedan ili više psiholoških testova. Ovo može pomoći vašem psihologu da bolje razume problem koji imate i na kraju dođu do dijagnoze. Testovi mogu proceniti vaše raspoloženje, karakteristike ličnosti ili pamćenje i koncentraciju.

Razgovor o lečenju – Kada vaš psiholog bude imao jasnu predstavu o tome sa kojim problemima se možete suočiti, sarađivaće sa vama kako bi zajedno napravili plan tretmana koji je pravi za vas.

Svi oblici tretmana koje koriste psiholozi su zasnovani na istraživanju i dokazano su efikasni. Oni uključuju različite oblike terapije, kao što su: Kognitivno-bihejvioralna terapija (KBT) Interpersonalna terapija, Sistemska terapija.

Zakazivanje termina

Ako želite da zakažete termin kod psihologa ili su vam potrebne dodatne informacije, pozovite nas na 065 880 55 51 ili e-poštom info@cdap.com ili popunite naš onlajn kontant obrazac i mi ćemo vas kontaktirati.

RADNO VREME

Pon – Pet 10:00 – 20:00
Sub Po zakazivanju
Ned Po zakazivanju

Lokacija

Psiholog pomoc terapija Nis

Zakažite termin

Centar DAP – Siguran prostor za vaš unutarnji rast i emocionalno blagostanje

Psiholog pomoc terapija Nis

Psiholog pomoc terapija Nis . Stručnjak za mentalno zdravlje koji pomaže ljudima da nauče zdrave načine rešavanja problema kao i da se uspešno nose sa raznim izazovima.